solceller.

Vi gillar att ligga i framkanten av utvecklingen och utvärderar ständigt nya teknologier. Just nu är det utan tvekan vår nya halvcellspanel från Trina Solar med en effekt på hela 420W.

Solceller

En solcell består oftast av kisel och fungerar som en diod. När dessa dioder belyses uppstår en elektrisk ström i diodens backriktning. Varje enskild cell ger upphov till en ganska låg spänning, därför seriekopplas dessa i vad vi kallar solpaneler. Inga rörliga delar gör att solcellerna har lång hållbarhet

Vår nya SUPER SVARTA halvcells panel från Trina Solar har extremt hög verkningsgrad, långa garantier och ett alldeles fantastiskt utseende! Effektivitet tillhandahålls med den nya halvcells teknologin som betyder att man delar på cellerna och kan då sänka strömstyrkan men ändå bibehålla samma spänning. Detta gör i sin tur att man får lägre energiförluster, panelen blir mindre känslig mot skuggor och man kan höja effekten ett par procent. Den är helt enkelt SUPER!

Vertex S 415W, 21.8%, Full Black.

Panel effekt 415W
Cell typ Monokristallin 120 celler
Panel typ Halvcells teknologi
Material garanti 15 år
Effekt garanti 15 år 90%, 25 år 85%
Modul effektivitet 21,8%
Storlek 1754×1096×30mm
Vikt 21 kg

Växelriktare

En växelriktare omvandlar solcellernas likström till växelström och är kopplad till husets elcentral. All el som produceras används först i hushållet och överskottet går till ett eventuellt batteri och därefter så säljs resterande till elbolagen. Allt sker helt automatiskt! Här är några av de växelriktarna vi tycker håller hög kvalité och erbjuder bra funktioner… från installation hela vägen ut till appen!